Referat fra temamøte om Winston Churchill

De 50 – 60 personene som møtte opp på Seniorsakens temamøte om Winston Churchill ble ikke skuffet.  Seniorsakens styreleder og «Winston Churchill ekspert» Marvin Wiseth leverte et meget underholdende og interessant kåseri om «Verdens redningsmann».

Marvins interesse for Winston Churchill ble vekket allerede da Marvin var en guttunge på 12-13 år.  Siden den gang har Marvin brukt mye tid på å lese om denne meget spesielle mannens liv og levned.  Vi skal ikke prøve å gjengi foredraget i dette møtereferatet, men slik Marvin fremstilte ham i sitt kåseri kan man bruke et ganske vidt spekter av adjektiver for å beskrive Winston Churchill – fra geni til drittsekk.  På et punkt var imidlertid Marvin Wiseth veldig klar – i dagens politiske liv hadde Winston Churchill neppe overlevd i mer enn 2 minutter. Politisk korrekthet var ikke Winston Churchills fremste egenskap.

Vi fikk også servert flere fornøyelige eksempler på Winston Churchills bitende sarkasme og slagferdige replikker, f.eks. følgende ordveksling med Lady Nancy Astor, den første kvinne i det Britiske Parliamentet (det er vel unødvendig å påpeke at de to ikke var bestevenner):

Lady Nancy Astor: «Winston, hvis du var min mann, ville jeg hatt gift i teen din.»
Winston Churchill:  «Nancy, hvis jeg var din mann, ville jeg ha drukket den.»

Avslutningsvis besvarte Marvin en rekke gode spørsmål fra engasjerte tilhørere.

Deretter brukte Marvin Wiseth noen minutter til å informere om hvordan Seniorsaken arbeider for å ivareta seniorers rettigheter og behov – bl.a. ved å kjempe mot all form for diskriminering og forskjellsbehandling på grunn av alder.  Noe er oppnådd, men det er fremdeles langt igjen.

Helt på tampen orienterte Marvin Wiseth om navneforandringen fra Seniorsaken til Senior Norge og begrunnelsen for denne.  Navne-forandringen vil bli offisielt annonsert i løpet av noen dager.

I dette referatet må vi heller ikke glemme Juanmia Hu som stod for det kunstneriske innslaget som innledet møtet.  Han imponerte alle oppmøtte med sitt glitrende pianospill.  Applausen etter at han hadde avsluttet sine to pianostykker sier det meste – den var lang og hjertelig.

 

Juanmia Hu
Juanmia Hu ved pianoet

Juanmia er en flott ungdom som nettopp har deltatt i Ungdommens Musikkmesterskap der han fikk 1.pris.  Han vil derfor være med i den store finalen som arrangeres på Norges musikkhøgskole i januar.

Seniorsaken Bærum setter stor pris på at talenter fra Musikk- og kulturskolen kommer til våre møter for å vise oss sine ferdigheter.  Vi gleder oss til å følge disse dyktige ungdommene i årene fremover.